<-PAGINAHTML-ONLINELDEN->
zelfmoord

kerstkaartfoto
Hobbies / Kaartenmaken

zelfmoord


Menu van deze startpagina Meer informatie Gratis je eigen startpagina Bekijk alle pagina's Admin login Toevoegen aan je favorieten
Weblog - Foto kerstkaarten weblog

Eigen startpagina Topics
- Kerstkaarten in Amerika
- Waarom versturen we kerstkaarten... nog meer historie
- Kerstkaarten Wikipedia
- Van houtsnijwerk naar kerstkaarten
- Kerstkaart is halve eeuw onderweg
- Zakelijke kerstkaarten bestellen
- Kerstkaarten in Namibië
- Kerstkaarten zelf maken of kopen...

 Links
- Eigen weblog?
- Eigen startpagina?

  Kerstkaartfoto LinkEx
- Jouw link hier?

  Betaalde LinkEx
- 50 plus dating
- Dierenverzekering
- Lekker uit eten
- Daten
- Jouw link hier?

 Andere kaartensites
Sites over kaarten, van kerstkaarten tot wenskaarten
- Foto kerstkaart maken
- Alles over de kerstkaart
- Wenskaarten maken
- Fotokaarten maken
- Verhuiskaart met je eigen foto
- Ansichtkaarten maken
- Alles over kerstkaarten
- Weblog kerstkaarten maken


 Kerstkaarten in Amerika
Ondertussen in... AMERIKA
Halverwege de negentiende eeuw importeerde Amerika een aantal Engelse kerstkaarten, maar in 1875 ontdekten ze hun eigen 'vader van de kerstkaart'. Hij was een Duitse immigrant, Louis Prang geheten, en een uitstekend lithograaf. Coles eerste kaart bevat een vrolijke familie die duidelijk op het punt staat grote hoeveelheden alcohol te gaan nuttigen. Ze hebben hun volle glazen geheven in een heildronk en de geschreven boodschap op de kaart luidt: 'Een vrolijk Kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar'. Die woorden zijn nu nog altijd hetzelfde en het is geen toeval dat het woord 'vrolijk' geleidelijk aan 'beschonken' is gaan betekenen.
Er werd niet alleen aandacht besteed aan lekker eten en drinken met Kerstmis, met dikke Kerstmannen, grote kerstpuddingen en lekkere flessen wijn, de personen op de kaarten genoten ook van veel andere plezierige aspecten van de feestdagen, zoals spelletjes doen, dansen, schaatsen, sneeuwpoppen maken en cadeautjes uit de kerstboom halen.


Geplaatst door: kaartjesturen op 03-12-2007 21:00

 Waarom versturen we kerstkaarten... nog meer historie
"Waarom versturen we kerstkaarten? Omdat Sir Henry Cole er elk jaar met Kerstmis zo tegenop zag al zijn familieleden, vrienden en kennissen handgeschreven brieven te sturen.
Omstreeks 1840 vroeg Cole een lid van de Royal Academy, John Horsley, een kerstkaart voor hem te ontwerpen. Horsley leverde die kerstkaart af in november 1843 en Cole liet met behulp van lithografie duizend kerstkaarten drukken op stevig karton en daarna met de hand inkleuren. De kerstkaarten kostten 1 shilling per stuk, maar de wereld was nog niet klaar voor dergelijke kerstgroeten. Sommige zeer gelovige lieden vonden het van slechte smaak getuigen.

In het jaar 1840 werden de kosten van het versturen van brieven in Engeland teruggebracht tot een penny. De komst van de penny-post maakte het versturen van grote aantallen kerstkaarten financieel aantrekkelijk. En wie was er in 1838 secretaris van de commissie ter promotie van postale hervorming geworden? Niemand minder dan de 'vader van de kerstkaart' zelf... Henry Cole.
In de jaren zestig van die eeuw werd een goedkopere manier ontdekt om kleuren te drukken, waardoor het mogelijk werd kerstkaarten veel goedkoper aan te bieden. Toen kwam er in 1870 een speciaal posttarief voor kaarten: zegels van een halve penny. Nu werd men echt overspoeld met kerstkaarten, waarvan er veel heel gedetailleerd waren ontworpen. Ze werden zo populair en schonken zoveel plezier dat er onvermijdelijk protesten tegen kwamen. Een boze brief aan The Times in 1877 noemde de kerstkaarten ronduit 'een sociaal kwaad'. Ze waren echter niet meer te stoppen en vandaag de dag worden er elk jaar in december miljarden kerstkaarten verstuurd.


Geplaatst door: kaartjesturen op 03-12-2007 20:40

 Kerstkaarten Wikipedia
Er valt zoveel te vertellen over kerstkaarten, hoe u ze kunt maken en wat de historie van de kerstkaarten is. Een goed overzicht is te vinden in Wikipedia, zie http://nl.wikipedia.org/wiki/KerstkaartGeplaatst door: kaartjesturen op 03-12-2007 20:39

 Van houtsnijwerk naar kerstkaarten
Jaarlijks worden er in ons land rond de 50 miljoen kerstkaarten verstuurd. Maar heeft u wel eens afgevraagd hoe deze eeuwenoude traditie is ontstaan?
Het uitbrengen van een kerstgroet is ouder dan gedacht. In de Middeleeuwen werden op het Europese vasteland houtsnijwerken met religieuze kersttaferelen aangeboden aan geliefden.
Het massaal verzenden van kerstkaarten stamt eigenlijk uit de 19e eeuw. De Engelse tekenaar John Callcott Horsley maakte in 1843 de eerste kerstkaart met de nu nog altijd pakkende tekst "A Merry Christmas and a Happy New Year to You.” Deze eerste kaart toonde een kerstviering van een gezin.
In de Verenigde Staten begon de drukker Louis Prang omstreeks 1875 met het massaal produceren van kerstkaarten. Deze kaarten waren zeer in trek bij het Amerikaanse publiek en het verzenden van kerstkaarten werd een feit.


Geplaatst door: kaartjesturen op 03-12-2007 20:38

 Kerstkaart is halve eeuw onderweg
S-GRAVENZANDE - Dat postbezorger TPG is afgestapt van het principe ‘binnen twee dagen bezorgd’ is bekend. Dat een kaart bijna vijftig jaar later wordt bezorgd, is overdreven. Toch overkwam het de familie Boogert uit ’s-Gravenzande. Zowel de afzenders als de geadresseerden zijn inmiddels overleden.
De kaart die voor oma bestemd was, is nu terecht gekomen bij de volgende generatie. ‘Ik dacht: Wat een antieke kaart, wie stuurt die nou? Het waren er twee nog wel. Kijk ik op het poststempel, zijn ze verstuurd in 1959. Met postzegels van vier cent’, zegt Marijanne Boogert die de kaart maandag uit de brievenbus haalde.
Natuurlijk gebeurt het wel vaker dat kaarten jaren onderweg blijven en vervolgens alsnog bezorgd worden. Het bijzondere in dit geval was dat een overbuurvrouw van Marijanne Boogert dezelfde dag een kaart uit 1954 ontving, met een postzegel van twee cent. En of dit allemaal niet vreemd genoeg is, kreeg de familie Boogert een telefoontje van de afdeling internationale post van TGP dat er nog twee kaarten uit de jaren vijftig zijn gevonden. Deze kaarten worden nog nagestuurd. De oude ansichten komen uit Sint Maarten, Amersfoort en Bergambacht.


Geplaatst door: kaartjesturen op 17-11-2007 16:34

 Zakelijke kerstkaarten bestellen
Zakelijke kerstkaarten bestellen

Als bedrijf wil je natuurlijk originele en persoonlijke kerstkaarten maken om relaties te bedanken voor de prettige samenwerking. Wat is er nu mooier dan snel en eenvoudig je eigen zakelijke kerstkaart te ontwerpen, met je eigen foto?

Maar hoe maak je zo’n originele foto kerstkaart? Begin met het kiezen van een goede foto. Neem er de tijd voor en bezuinig niet op de foto. Een leuke foto maakt het verschil! Let op de belichting en huur als het kan een fotograaf in die dit kunstje begrijpt.

Wil je de foto zelf maken en ben je op zoek naar een paar goede tips? Handige fototips vind je hier.

Zorg voor een leuke en pakkende tekst. Dit is niet altijd makkelijk, dus we hebben hier een artikel met tekst-tips voor zakelijke kerstkaarten.

Er zijn tegenwoordig verschillende websites waar je zelf eenvoudig en snel online je kerstkaart kunt maken en bestellen. Ik heb zelf goede ervaringen opgedaan met deze site - je kunt hier kerstkaarten maken met je eigen foto, tekst, kaders, tekstballonnetjes en je kunt er ook voor kiezen om ze meteen te versturen. De klantenservice is ook een verademing!

En mijn laatste tip is: bestel je kerstkaarten op tijd…


Geplaatst door: kaartjesturen op 17-11-2007 16:33

 Kerstkaarten in Namibië
‘In Namibië willen de posterijen niet het risico lopen dat de kerstkaarten te laat bezorgd worden. Vandaar dat ze nu al bezig zijn met een kerstcampagne.

In een krantenadvertentie wijzen de posterijen er nu alvast op dat het ongeveer 4 maanden duurt voordat een kerstkaart de Zuid-Atlantische Britse eilandengroep Tristan da cunha bereikt. Nu zullen niet veel mensen daar kerstkaarten heen sturen, maar een kaartje naar Zimbabwe is ook acht weken onderweg.

Omdat het rond de kerst altijd erg druk is bij de Namibische posterijen zijn ze nu alvast begonnen met de campagne. Fijne feestdagen daar.’


Geplaatst door: kaartjesturen op 17-11-2007 16:33

 Kerstkaarten zelf maken of kopen...
Tegenwoordig zijn er zoveel manieren om uw kerstkaarten te maken. Op http://natasjaskaarten.web-log.nl/natasjaskaarten/2006/01/nieuwe_poll.html staat een leuke poll over hoe mensen kerstkaaarten versturen.

Op de vraag "Wat voor kerstkaarten sturen jullie?" was de uitslag:

Zelfgemaakte kaarten. [40%]
Kaarten met een foto. [30%]
Goedkope voorgedrukte kaartjes. [20%]
Ik stuur geen kaartjes. [10%]
Anders.. (vertel in log) [0%]
Speciale voorgedrukte kaartjes. [0%]

Geen in hout uitgekapte kaarten of platen meer dus! Kijk voor leuke kerstkaarten eens op http://kerstkaarten.kaartje2go.nl


Geplaatst door: kaartjesturen op 17-11-2007 16:32


Eigen startpagina